Archive for » Decembrie, 2010 «

Răsfăț cu Arhetipuri

Răsfăț cu Arhetipuri

Mă întorc întotdeauna cu bucurie și plăcere la arhetipuri, atunci când simt că am disponibilitate de a mai face cate ceva. De fapt chiar cred că asocierea întregii noastre existențe cu aceste simboluri, corect utilizate reprezintă în etapa pe care o parcurgem, o ieșire din somnul conștiinței. Cultura arhetipurilor transpusă în mici obiecte decorative sau bijuterii înnobiliează purtătorul lor. Oricât de străine ar părea unele dintre ele, ca aparținând altor civilizații decât celei creștine, simbolurile sunt amprentate in matricea, în ADN-ul fiecăruia dintre noi. Ceea ce vedeți în fotografii sunt câteva modele de pandantive ilustrative în acest sens. Am folosit materiale de modelaj speciale , și o tehnică de antichizare, prin aurire si cupruire. Și bineînțeles am combinat aceste materiale cu forme din cupru, care mie îmi este foarte drag. Și a ieșit cea ce se vede… o să urmăresc să diversific formele și culorile pentru aceste simboluri și pentru cele ce vor urma. Când le văd așa terminate și știu cu câtă bucurie le-am creat, mă simt mai aproape de cele ce le vor purta.

Felicia-Gabriela PORTASE


Category: Studii  Leave a Comment

Studii de aurire

Sărbătoare și aur

Azi m-am relaxat în studioul meu de artă. Am facut câteva teste de aurire cu o vopsea specială. Cum se vede și în imagini, am aurit un suport de lumânare și masca nosatră, care a devenit simbolul Solaris Art Studio. Produsele sunt turnate din ipsos special de modelaj și finisate prin tehnici speciale. Aurirea a fost făcută prin aplicarea a trei straturi speciale de vopsea cu ingrediente de aur. Aceste obiecte de decor se găsesc la vânzare și în magazinul nostru online.

Adrian PORTASE


Mărgele placate cu foiță de aur

Am cochetat foarte mult cu mărgelele placate cu foiță de aur, aveau un aspect deosebit și mă incita tehnologia. Am studiat în amănunt și după mai multe încercări am reușit primele mărgele aurite. Tehnologia cere foarte multă migală si răbdare. O biluță stricată nu se mai poate refolosi, este un rebut. Mai jos vedeți câteva fotografii cu cele 3 margele aurite. Aurirea se face cu foiță de aur foarte fină.

Adrian PORTASE


Cutiuță pentru bijuterii antichizată

Cu mare plăcere urmăream în târgurile specializate de artă fină obiectele vechi. Se vedea patina timpului, sunt obiecte de artă scumpe. Apoi am vazut obiecte de artă, antichizate și la prețuri accesibile. Urmând aceasta pasiune am reușit sa folosesc o tehnologie specială. În imaginile de jos, vedeți cele trei mari etape de confecționare a acestor cutii pentru bijuterii. Efectul de învechire, patinare și crăpare a vopselei.

Adrian PORTASE


Cuprul, un material deosebit


Cuprul, este un material deosebit. Am facut câteva încercări reușite. Mai jos aveți imagini cu aceste bijuterii confecționate din acest minunat material, cuprul.Teste cu ipsos

Ipsosul pentru modelaj

Un material deosebit de prietenos, dar foarte ferm. Inpsosul pentru modelaj, un ipsos special produs pentru artă. Trebuie lucrat repede, în câteva minute se întărește , dacă nu ai terminat, adio… altul la rând. Această mască este propusă și ca emblemă pentru Solaris Art Studio. Eventual aurită, vedem, mai studiem…

Adrian PORTASESolaris Art Studio

Timpul a trecut și am descoperit noi talente, de această dată artistice. Solaris Art Studio este încununarea unei pasiuni, a unei iubiri față de frumos, față de artă. Am încercat din mai nimic, să facem obiecte frumoase de artă. Am început cu bijuteriile confecționate manual,  sârme, argint, cupru, cristale și multe altele…  Apoi a venit pasiunea pentru polimeri ( FIMO și CERNIT ), nu în ultimul rând am deprins pasiunea pentru artele vizuale, plastice. În cele ce urmează o sa vedeți din micile noastre creații artistice. Unele se găsesc și în magazinul nostru online.

Magazin online – Click aici !

Felicia-Gabriela și Adrian PORTASE
Solaris Art Studio

My Internet

YO2BTW - HamRadio- www.yo2btw.ro
SOLARIS Art Studio- www.solarisartstudio.com
Radio VOX Montis - www.radiovoxmontis.ro
Video TV Online - www.voxmontis.ro

Copyright © 2010 - 2015 Solaris Art tudio - Toate drepturile rezervate.