Archive for » Ianuarie, 2011 «

CULTURA ARHETIPURILOR

Tot mai multe voci înțelepte ale planetei ne spun că avem o singură șansă să ne trezim din această adormire teribilă în care ne aflăm, prin reconectarea noastră la energiile arhetipale. În geometria sacră aceste arhetipuri ne sunt familiare prin forma cercului, a spiralei, a rombului, a triunghiului, a pătratului… în plan bidimensional. Începând cu tridimensionalul  – formele devin complexe… din ce în ce mai complexe… dar,în esență, ne întâlnim cu cele menționate mai sus. Pornind de la un punct, am urmărit și eu să leg mai multe forme și materiale folosind aceste repere arhetipale. Îmi place foarte mult să fac spirale din cupru, triunghiuri și romburi… cuprul mă fascinează foarte mult… este plin de personalitate, mă duce el acolo unde vrea… deși eu pornesc cu o anumită idee, el îmi arată cum anume vrea să vi se vă înfățișeze vouă.

Această energie fabuloasă din spatele cuprului, este însăși Energia Planetară, este Femininul, este Venus, este Mama Gheea… iar dacă o asociem cu forme colorate care vin tot din pântecele planetei, ies bijuterii cu încărcătură energetică pe care purtătorul lor o simte. Oho! și încă ce o simte…

Am combinat culori, modelaje și Cupru în felurite moduri… sincer le-aș purta pe toate deodată, atât îmi sunt de dragi, dar mă gândesc că și voi vreți câte ceva. Bine! am înțeles,  le împărțim frățește.

Felicia Gabriela

POP Art

Azi am intrat cu bucurie în atelierul meu de artă cu gândul să încerc o nouă tehnologie și să fac ceva de gen POP Art. Am ales culorile cu nuanțe plăcute și am început să concep modelele. Se vede în fotografii, am ales modele POP Art și am făcut coliere și cercei. Foarte interesant acest procedeu de obținere a efectelor de curcubeu și învăluire a culorilor. Tehnologia este migăloasă dar merită tot efortul. În zilele următoare am să montez cerceii și colierele. Se vor gasi la vânzare în magazinul online Solaris Art Studio.

Adrian PORTASE

Sticluță aurită

Am continuat seria tehnologiei de aurire cu foiță. Azi m-am jucat cu o sticluță în formă de inimă, numai buna pentru un cadou de ziua îndrăgostiților. Am făcut acest test de de aurire cu foiță pe suprafață de sticlă, a fost destul de migălos, a trebuit multă atenție, foița de aur este foarte fină și dificil de manipulat. În fotografii se vede rezultatul, urmează o ușoară decorare și punerea în vânzare în magazinul nostru online Solaris Art Studio.

Adrian PORTASE


 

CĂTRE ESENȚE

Cu fiecare zi în care inima mea își cere dreptul de a fi ascultată, realizez câte erori de atitudine facem cu toții. La câte cazne infernale ne supunem inima, uitând că vine vremea când și murim. Regăsirea acelei forme perfecte a Inimii noastre nemuritoare, recunoașterea ei și ascultarea ei sunt reperele unui prezent continuu. Teama de a rămâne cu noi înșine , teama de a face liniște și de a asculta ce ne cere această Inimă Divină, ne ține departe de Adevărul nostru. Când vom accepta că nu putem fi noi cu adevărat decât prin risipirea acestor temeri, acestor frici de orice fel, vom descoperi cât de minunați suntem. Ființe de Lumină. În micile mele încercări de a descoperi esențele m-am oprit din nou la forma inimii, înrămată și poleită, ca să-mi aduc aminte că în esență și eu ca și voi, am o inimă de aur. În plus, revenirea aproape obsesivă la simbolul AUM este de fiecare dată un motiv de recuperare sufletească… am modelat, înrămat și fotografiat aceste încercări de reconectare la propria mea ființă.

Felicia Gabriela PORTASE

DE DOR ȘI DE INIMĂ ALBASTRĂ

…păi am continuat și astăzi să privesc prin inimile planetei… și am găsit meandrele neliniștilor, valuri întunecate, trandafiri înmuguriți și semne divine, încuiate în cămările sufletului… și m-am oprit puțin în fața fiecăreia ca să-i dau o formă și culoare… după propria percepție. Și a ieșit așa cum se vede… și… și am uitat să vă spun că sunt cu mult mai ușor de revăzut aceste forme inimi dacă sunt fixate undeva, într-un loc des folosit… asa încat le-am pus și magneți… ca un frigider sau altceva metalic are toata lumea în casă. Deci, inima… lipită ca timbrul de scrisoare.

Această inimioară este realizată într-o tehnică foarte aparte… ceva mai multă muncă pentru obținerea efectului de porțelan vechi… ușor crăpat… însă efectul este deosebit…mai știți melodia: IUBIRE,  BIBELOU  DE PORȚELAN…

o să privesc către inimi vesele, respirând a primăvară…

Felicia Gabriela Portase

Cercei minunați unicat

Gata, am găsit timp și am reușit să montez cerceii cu bile negre și placate cu foiță de aur. Cum se vede în fotografii montura este simplă, am optat pentru simplitate ca să scot in evidentă frumusețea sferelor negre placate. Se gasesc la vînzare în magazinul nostru online SOLARIS Art Studio, sunt unicat.

Adrian PORTASE


INIMI…INIMI…INIMIOARE!

De câte ori torn materialul plastic în câte-o formă de inimioară, torn și câte o picătură din Iubirea pe care o simt pentru Viață, în general. Și nu neapărat pentru că vine ziua îndrăgostiților fac asta. Pur și simplu îmi dau seama că fiecare inimă pe care o modelăm, pe care o finisăm și o punem în lada cu minuni a atelierului nostru, este câte o bucurie în plus. Câte un motiv suplimentar de a dori sa fim mai aproape unii de ceilalți. Mă întreba astăzi cineva: Este chiar atât de importantă pentru tine Iubirea? OH!, da! am răspuns, este cea mai importantă. Ma joc de-a binelea cu aceste inimi care devin după cum simt, roșii, aurii, pictate, înrămate… vorbesc cu fiecare dintre ele… și vă rog să mă credeți că toate cuvintele rămân înmagazinate în ele. Iar vouă vă este foarte ușor să le auziți… așa-i?  Vi le dăruiesc pe toate… și mă joc în continuare. Că ideile tot vin. Adevărul din inimile noastre este unic, dar îl vedem fiecare într-un anume fel…asta-I miza jocului nostru. Să vedem cât mai multe inimi…cât mai multe adevăruri.

Felicia Gabriela PORTASE


Ne pregătim de Sf. Valentin

Sf. Valentin, ziua îndrăgostiților, o zi de iubire și cadouri. Am început să pregătesc inimioare și foarte multe cadouri pentru îndrăgostiți. Am făcut câteva teste și am reușit să fac inimioare semiplacate cu foiță de aur. Rezultatele se văd în imagini și cât de curând la magazinul online SOLARIS Art Studio.

Adrian PORTASE
Aurire cu foiță

Am testat o nouă tehnologie. Aurirea cu foiță de aur. După cum se vede în imagini încercarea a reușit. Procedura este delicată, cere mult timp și răbdare, dar reușita este pe măsura. Necesită multă atenție, mai multe straturi speciale de adeziv și vernis-uri speciale. Am să folosesc această ramă aurită la o serie de lucrări deosebie, încărcate de multă dragoste. Pentru bucuria privitorului și mai ales spre fericirea celor ce vor primi in dar aceste minunate simboluri de iubire.

Adrian PORTASELucrări noi – inimioare

Am început anul cu noi lucrări și studii. Câteva inimioare și rame deosebite, urmează să le prelucrăm. Felicia a turnat inimioare superbe, acum sunt la uscat. Abia așteptăm să le colorăm și să le ornăm așa cum ne place. Suntem inspirați Divin și asta ne face fericiți. Arta fără inspirație Divină este seacă, fără mesaj…

Adrian PORTASEMy Internet

YO2BTW - HamRadio- www.yo2btw.ro
SOLARIS Art Studio- www.solarisartstudio.com
Radio VOX Montis - www.radiovoxmontis.ro
Video TV Online - www.voxmontis.ro

Copyright © 2010 - 2015 Solaris Art tudio - Toate drepturile rezervate.